درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 06:32:4 FA | AR | PS | EN
اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            






تاریخ نشر: 1402/10/30 - 05:35:3
تعداد بازدید: 387
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شعله های جنگ، از دریای سیاه تا دریای سرخ
 شعله های جنگ، از دریای سیاه تا دریای سرخ

سعید هاشمی : "جنگ"، واژه ی پرتکرار زندگی بشر در طول ادوار تاریخ که این روزها نیز در اولویت تصمیم سازی های سیاسی و نظامی و همچنین در صدر اخبار رسانه های مختلف جهان قرار گرفته، همانند سایر مسائل زیست بشری دارای منشاء وجودی می باشد. اگر چه "قدرت"، در نزد اکثر بزرگان و اندیشمندان علمی و سیاسی دارای مفهوم و کاربرد اساسی متعدد و متنوعی است، ولیکن به جرات باید بیان کرد که "قدرت، مادر تمام جنگ هاست!"

مرور تاریخی جنگ های بزرگ و کوچک در جوامع مختلف بشری که مولد بزرگترین جریانات در سیر تطورات تاریخی و اجتماعی بوده است، در این مقال نمی گنجد ولی ابتدائی ترین موضوع ملموس ناشی از این وضعیت، تاثیرات و تبعات جنگ ها برای فاتحان و مغلوبان است که به نوعی موازنه ی قدرت جهانی را برای کشورهای مرکزی و پیرامونی مسجل و مشخص می کند.

به عین شاهد هستیم که شعله های گسترده ی عملیات ویژه نظامی روسیه! در اوکراین، قریب به دو سال است که بر عرصه های مختلف اقتصادی، نظامی و اجتماعی در سراسر جهان تاثیر زیادی داشته و نوار غزه سه ماه گذشته میدان درگیری های وسیعی بوده است که منجر به کشتار و آوارگی تعداد قابل توجهی از افراد غیر نظامی و مردم این سرزمین شده است.

"ترور" فزیکی شخصیت های بلندپایه ی نظامی و سیاسی را نیز می توان در میدان قدرت و جنگ معنا کرد. اخیرا نیز در یک سلسله اقدامات تروریستی، شاهد ترور برخی از فرماندهان نظامی ایرانی و گروه حماس در لبنان و همچنین تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی و افغانی غیر نظامی در شهر کرمان، مُقارن با سالگرد سردار سلیمانی بودیم.

بررسی روند این دومینوی جنگی، نشانگر حضور ایالات متحده و انگلستان در قالب یک ائتلاف با سایر کشورهای اروپایی و عربی در دریا سرخ و حمله ی مستقیم نظامی به سرزمین یمن و هدف قرار دادن مواضع مختلف انصارالله بوده و با اظهار اقدام تلافی جویانه در قبال پشتیبانی یمنی ها از مردم غزه و حمله به کشتی های بین المللی از سوی غربی ها، همراه است.

از سوی دیگر، وجود و استقرار گروه های تروریستی گوناگون همواره آبستن اتفاقات و جریانات تلخ تروریستی در منطقه بوده که در روزهای اخیر در پاسخ به این تهدیدات امنیتی، حملات راکتی سپاه پاسداران ایران به بخشی از اقلیم کردستان عراق، سوریه و پاکستان، برای هدف قرار دادن مقر جاسوسی موساد، داعش، جیش العدل و ...، در دستور کار قرار گرفت که با واکنش و اعتراض شدیداللحن مقامات رسمی سایر کشورها، من جمله: مقامات امریکایی- اروپایی، سران اقلیم کردستان عراق و پاکستان مُواجه، و حتی منجر به فراخواندن سفیر عراق و احضار کاردار ایران به بغداد شده است.

این حملات موشکی در رسانه های مختلف جهانی، از جمله سایت های خبری پربازدید شرق اروپا بازتاب زیادی داشته است. سایت کلیکس(Klix)، از منابع فراگیر در این منطقه، به انتشار خبر تصویری با تیتر"تشدید تنش جدید"، همراه با ویدئوهای ارسالی از شبکه ی اجتماعی"X" از لحظه وقوع حملات و اصابت موشک های ایرانی به اهداف خود پرداخته و تا کنون با 80 کامنت و 77 اشتراک گذاری، واکنش های مختلف کاربران فضای مجازی و رسانه های اجتماعی را در بر داشته است. به طور طبیعی این اقدامات، موافقان و مخالفانی را به همراه دارد، ولیکن برخی از اظهار نظرات کاربران، بدین شرح جالب توجه است:" الله اکبر زمان آن فرا می رسد که اسلام بر جهان حکومت خواهد کرد". حمله موشکی ایران به جیش العدل پاکستان نیز مورد توجه زیادی قرار گرفته است.  با توجه به فراگیری و گستردگی میدان جنگ ها، حوزه ی اروپای شرقی و منطقه ی بالکان نیز که همواره در مسیر جنگ های تاریخی-جهانی قرار داشته و جمهوری های آن دارای سوابق پرشماری در این عرصه هستند، این روزها هم شاهد ایجاد سیگنال هایی از تشدید تنش و درگیری ها در میان دشمنان سنتی اقوام این منطقه است.

بر اساس اخبار انتشار یافته در منابع رسمی خبری کشورهایی همچون صربستان و بوسنی و هرزگوین: رویدادهای صحنه ژئوپلیتیک جهانی، کشورهای منطقه ی بالکان را تشویق می کند تا پول بیشتری را برای حوزه ی دفاعی اختصاص دهند.

صربستان که با وجود بالاگرفتن تنش های امنیتی با کوزوو، ارتش را در حالت آماده باش کامل قرار داده، سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه نظامی و بسیار بیشتر از آنچه در بودجه این کشور برنامه ریزی شده بود را در اولویت امور قرار داده و تجهیز کامل سامانه پدافند هوایی خود را پایان داده است. صرب ها از سال 2014 تا 2023، 2.87 میلیارد دالر برای تسلیحات و تجهیزات نظامی هزینه کرده است. فقط در سال گذشته میلادی، یک میلیارد و 510 میلیون دالر برای اهداف نظامی و تسلیحاتی هزینه کرده است که بیشترین میزان تا کنون است. در این میانه، آنچه امریکایی‌ها با تحویل 246 سامانه ضد زره مدرن درکوزوو رقم زده اند، فقط مسابقه تسلیحاتی را در این منطقه توسعه می‌دهد، به‌ویژه که صربستان در حال گسترش فعالیت ها و اقدامات خود در این عرصه است.

علاوه بر صربستان که در رتبه سوم منطقه قرار دارد، رومانی و مجارستان بیشترین تسلیحات را خریداری می کنند. پس از آن بلغارستان، کرواسی، آلبانی، مقدونیه شمالی و مونته نگرو قرار دارند. آخرین مورد در فهرست مذکور، بوسنی و هرزگوین است که تنها 15 میلیون دالر سلاح خریداری کرده و در مقایسه با صربستان همسایه، 9 برابر کمتر هزینه ی خرید سلاح و تجهیزات نظامی داشته است. این مسائل و مشکلات در بوسنی را می توان، ناشی از وجود مشکلات ساختاری و عدم اتحاد سیاسی، وجود نیروهای پرشمار مسلح و اقدامات ناتو در این کشور برشمرد که حتی در مورد کوچک ترین موضوعات، اتفاق نظر وجود ندارد.

شایان ذکر است، علاوه بر نیروی ذخیره ی نظامی قابل توجه ناتو در این منطقه، انگلیس قصد اعزام نیروی نظامی و تسلیحات بیشتری به شرق اروپا را دارد.

حال باید گفت: همان گونه که کاهش درگیری های منطقه ای و خاتمه ی جنگ ها برای بشر امری محال بنظر می رسد، صرب های حامی روسیه و بوسنیایی های در آرزوی پیوستن به اتحادیه اروپا نیز در جریان موازنه ی قدرت و جنگ کشورهای مرکزی، هر کدام نقش خاص خود را بر اساس شرایط، منافع، اقتضایات محیطی و جبر ساختاری ایفا خواهند کرد و لاجرم به نظاره ی آینده ای باید نشست که به گواه تجربیات تاریخی، بروز حوادث و تنش ها در آن به کمترین فواصل زمانی کاهش یافته و دید که با توجه به وجود نیروهای نظامی پرشمار ناتو در منطقه ی بالکان و تهدیدات جدی روسیه به برخی کشورهای این حوزه و همچنین تشدید التهابات سیاسی روس ها با سویدن، آیا دامنه ی جنگ به "دریای آدریاتیک" و یا "دریای بالتیک" کشیده خواهد شد؟

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29707






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.